Bugün biraz farklı bir yazıyla, bir yemek tarifiyle karşınızdayım :) Özellikle akşamüstü gelen misafirlere yemek niyetine çıkarabileceğiniz ya da çayın yanına ikram edebileceğiniz banko bir tarif bence bu tarif ve oldukça da lezzetli.
Hamur İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 200 gr tereyağ
- 2 yumurta
- 1/2 çay bardağı su
- 1,5 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin Malzemeler
- 1 adet küçük boy soğan
- 2 bağ ıspanak
- 1 kutu süt kreması (200 ml)
- 2 yumurta
- 1 avuç küp küp doğranmış sucuk
- 1 avuç lor peyniri
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
- Kişimiz yapmaya hamurundan başlıyoruz. Küçük parçalara böldüğümüz soğuk tereyağını,unu ve tuzu bütün malzemeler özdeşleşene kadar iyice karıştırıyoruz. Nemli kum kıvamında olan bu karışıma 2 adet yumurta ve suyu ekliyoruz. Ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar iyice yoğuruyoruz.
- 4-5 mm kalınlığında açtığımız hamuru önceden yağladığımız tart kalıbına yayıyoruz. Bir püf noktası: Kalıba tereyağı sürüp üzerine un serpin, fazla unu kalıbı ters çevirerek dökün. Kalıbı buzdolabına koyarak 10-15 dk soğutun. Böylece kalıbınıza yayacağınız hamurlar kesinlikle yapışmayacaktır.
- Kalıba yaydığımız hamura çatalla delikler açıyoruz, üzerine yağlı kağıt yayarak ağırlık yapması için nohut/fasulye vb. yayıyoruz ki ön pişirmede kabarmasın hamurumuz. Önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.
- Bu sırada iç harcın soğanlarını pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Doğradığımız ıspanakları, ekliyoruz, 2-3 dakika daha kavurup ateşten alıyoruz. Harcı istediğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
- Bir kapta kremayı, 2 adet yumurtayı, lor peynirini,sucuğu, tuzu ve karabiberi çırparak homojen hale getiriyoruz. Karışıma ıspanaklı, soğanlı iç harcı da ekliyoruz.
- Fırından çıkan, ön pişirme yaptığımız hamurun üzerine harcımızı dökerek 30-35 dakika daha pişiriyoruz. Dilerseniz harcın üzerini süsleyip, öyle de fırına verebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder