5 Mart 2016 Cumartesi

Ispanaklı Kiş Tarifi

Herkese merhaba,
Bugün biraz farklı bir yazıyla, bir yemek tarifiyle karşınızdayım :) Özellikle akşamüstü gelen misafirlere yemek niyetine çıkarabileceğiniz ya da çayın yanına ikram edebileceğiniz banko bir tarif bence bu tarif ve oldukça da lezzetli.



Hamur İçin Malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • 200 gr tereyağ
  • 2 yumurta
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin Malzemeler
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2 bağ ıspanak
  • 1 kutu süt kreması (200 ml)
  • 2 yumurta
  • 1 avuç küp küp doğranmış sucuk
  • 1 avuç lor peyniri
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:
  1. Kişimiz yapmaya hamurundan başlıyoruz. Küçük parçalara böldüğümüz soğuk tereyağını,unu ve tuzu bütün malzemeler özdeşleşene kadar iyice karıştırıyoruz. Nemli kum kıvamında olan bu karışıma 2 adet yumurta ve suyu ekliyoruz. Ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar iyice yoğuruyoruz.
  2. 4-5 mm kalınlığında açtığımız hamuru önceden yağladığımız tart kalıbına yayıyoruz. Bir püf noktası: Kalıba tereyağı sürüp üzerine un serpin, fazla unu kalıbı ters çevirerek dökün. Kalıbı buzdolabına koyarak 10-15 dk soğutun. Böylece kalıbınıza yayacağınız hamurlar kesinlikle yapışmayacaktır.
  3. Kalıba yaydığımız hamura çatalla delikler açıyoruz, üzerine yağlı kağıt yayarak ağırlık yapması için nohut/fasulye vb. yayıyoruz ki ön pişirmede kabarmasın hamurumuz. Önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.
  4. Bu sırada iç harcın soğanlarını pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Doğradığımız ıspanakları, ekliyoruz, 2-3 dakika daha kavurup ateşten alıyoruz. Harcı istediğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
  5. Bir kapta kremayı, 2 adet yumurtayı, lor peynirini,sucuğu, tuzu ve karabiberi çırparak homojen hale getiriyoruz. Karışıma ıspanaklı, soğanlı iç harcı da ekliyoruz.
  6. Fırından çıkan, ön pişirme yaptığımız hamurun üzerine harcımızı dökerek 30-35 dakika daha pişiriyoruz. Dilerseniz harcın üzerini süsleyip, öyle de fırına verebilirsiniz. 
Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok: